شرکت آپتوس ایران در طی دوران فعالیت خود موفق شده است طرح های ذیل را در قالب طرح های تحقیق و توسعه به انجام رساند:
- پنل نما با بتن GFRC
- GFRC با قابلیت آب گریزی
- کفپوش های نانویی
- بتن سبز حاوی پسماند
- بتن خودتراکم الیافی
- بتن سبک پمپ پذیر
- بتن سنگین
GFRC
واحد تحقیق و توسعه شرکت آپتوس ایران، پس از اجرای مطالعات آزمایشگاهی اقدام به راه اندازی واحد تولید GFRC نمود و در حال حاضر به عنوان یکی از تولید کنندگان قطعات نمای GFRC در حال تولید این محصول و ارایه به مشتریان می باشد.
GFRC بتن تقویت شده با الیاف شیشه (Glass Fiber Reinforced Concrete) است که در طی سال های اخیر به عنوان نسل جدیدی از نماهای ساختمانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بتن GFRC سازگار با محیط زیست بوده و با مصرف کم انرژی و مواد اولیه در حال تبدیل شدن به یکی از محصولات بسیار کاربرد بتنی می باشد. به دلیل توانایی در پاسخگویی به کاربردهای مختلف، استفاده از نماهای GFRC در میان طراحان و معماران ئر حال محبوب شدن است. GFRC گزینه بسیار مناسبی برای نماسازی ساختمانهای بلند مرتبه، طرح های اسلیمی، پوشش گنبدها و ساخت قطعات مبلمان شهری مثل میز و صندلی بتنی در پارک ها می باشد به عنوان سایر مزایای GFRC می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
سهولت و سرعت در نصب و اجرا
امکان ساخت قطعات با ابعاد بزرگ
کاهش وزن قطعات با کاهش ضخامت
مقاومت مناسب کششی چندین برابر بتن معمولی
امکان ایجاد طرح مناسب معماری ایرانی و اسلامی
امکان اجرا در تمامی سطوح و در هر نوع اسکلت سازه ای
ظرافت و تنوع و عدم محدودیت در انتخاب شکل قطعات نما
GFRC با قابلیت آب گریزی
واحد تحقیق و توسعه شرکت آپتوس ایران در راستای رصد کردن فناوری های نوین و به منظور کاربردی سازی این فناوری ها در صنعت ساختمان، اقدام به تولید قطعات نمای GFRC با خاصیت آبگریزی نموده است. در تولید این قطعات از نانوفناوری استفاده شده است. این طرح با همکاری ستاد توسعه فناوری نانو با موفقیت اجرا گردید.
کفپوش های نانویی
شرکت آپتوس ایران در طرح های توسعه خود ضمن همکاری مستقیم با ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری اقدام به استفاده از نانوذرات در کفپوش های تولیدی خود نموده است. استفاده از این افزودنی های نانومقیاس در تولید کفپوش های بتنی موجب افزایش دوام، مقاومت خمشی و مقاومت سایشی شد. به همین دلیل این کفپوش ها از پتانسیل بالایی جهت استفاده در مسیرهای پرتردد با ترافیک بالا از جمله بندرگاه ها می باشند.
بتن خودتراکم الیافی
بتن خود تراکم (Self Consolidating Concrete) که تحت نام مخفف خود یعنی SCC نیز شناخته می شود، نوعی بتن با روانی بالا و بدون جمع شدگی است که با ریخته شدن در محل، به خوبی تمامی فضاهای خالی را پر کرده و بدون نیاز به هیچ گونه فشار مکانیکی، به صورت خود به خود متراکم می شود. استفاده از الیاف نیز خواص مقاومتی و دوام بتن را تا حد قابل ملاحظه ای بهبود می بخشد. شرکت آپتوس ایران پس از تکمیل مراحل تحقیقاتی و آزمایشگاهی موفق به تولید و توسعه استفاده از بتن خود تراکم الیافی در پروژه های مختلف از جمله ساخت مصلای فردیس شده است.
بتن سبز حاوی انواع پسماند
واحد تحقیق و توسعه آپتوس ایران ضمن انجام مطالعات گسترده اقدام به شناسایی انواع پسماند مورد استفاده در بتن نموده و موفق به تولید بتن سبز حاوی پسماندهای ذیل شده است:
ذرات پسماند فولادی
ذرات پسماند پلی پروپیلن
ذرات پسماند پلی اتیلن ترفتالات بازیافتی
ذرات پسماند شیشه
پودر و گرانول لاستیکی
پودر سنگ ضایعاتی
بتن سبک پمپ پذیر
عمدتا بتن سبک در روش های تولید همراه با پرس استفاده می شود و خاصیت پمپ پذیری کمتری نسبت به بتن معمولی دارد. واحد تحقیق و توسعه شرکت آپتوس ایران، موفق به طراحی بتن سبک پمپ پذیر و اجرای آن در چندین پروژه عملیاتی گردیده است.
بتن سنگین
در اجرای بخشی از تجهیزات تصویربرداری بیمارستانی، نیاز به نصب تجهیزات خاص با وزن های بسیار سنگین می باشد. برای بسترسازی این تجهیزات از بتن سنگین استفاده می شود. واحد تحقیق و توسعه شرکت آپتوس ایران طی اعلام نیاز صورت گرفته توسط مشتریان خاص، اقدام به طراحی، تولید و اجرای بتن سنگین در مراحل ساخت بیمارستان کودکان باهنر عظیمیه نموده است.